Min træning har ligget lidt stille her i den mørke og kolde vintertid. Det er ikke altid let at nå at få trænet hundene, når det er tidligt mørkt og det tillige er alt for koldt for korthårede hunde og deres kuldskære mennesker til udendørs træning. D. 2. januar holdt Hund & Træning et heldagskursus i rallylydighed med fokus på den nye championklasse. Kurset blev afholdt på Hasselgaard i Kr. Hyllinge, hvor der er indendørs træningsfaciliteter, hvilket er super på denne årstid. Kurset med Conni Hansen som underviser var bare helt i top. Kurset var veltilrettelagt og informativt og gav de otte deltagere mulighed for at få prøvet alle de nye øvelser af. Championklassen med højrehandling, sideskift i bevægelse og spejlvending af alle de kendte øvelser fra de øvrige klasser blev “afmystificeret” på bedste vis og jeg tror, at vi alle gik derfra med ny inspiration til vores videre træning og var alle klar til en gentagelse/fortsættelse af kurset.

Ud over at være en super hyggelig og informativ dag gav kurset mig et boost i retning af at få ny motivation til at komme i gang med noget mere organiseret træning igen. Dagen efter kurset fik jeg lavet nye checklister til min indendørs vintertræning til alle tre hunde, rally med Socks og Ginger og LP3 med Lupus. Det er noget lettere at træne rallymomenter indendørs end LP3, men jeg har pillet nogle delmomenter ud af de forskellige LP3 øvelser, som jeg træner med Lupus på den begrænsede plads indendøre. Herligt at være kommet i gang igen og hundene synes helt sikkert også, at det er en god ide. De er super motiverede og bare på, når jeg gør klar til en aften med en omgang træning for alle tre hunde. Og bagefter sover de sødeligt i sofaen :o)

Jeg er gået i gang med højrehandling med Socks og sideskift og spejlvending af de kendte øvelser. Socks havde allerede en pæn højre plads fra vores flirt med dog dancing tidligere, så det går rigtig fint med at spejlvende øvelser og træne vendinger på højre side og indgange til højre plads. Sideskift foran og som springvand og tulipan går fint – bagved har jeg gemt til senere. Ud over de nye momenter er det ærespladsen, som får mest opmærksomhed i min træning med Socks. Hun ser ud til at synes, at det er sjovere at udføre øvelser end bare at sidde/ligge stille i 2½ minut, mens jeg står stille og gør ingenting. Jeg tænker, at det egentlig ville være lettere for en tidligere LP hund at dække/sitte hunden af og så selv gå væk fra den – det ville ligne de kendte øvelser med fælles dæk og fælles sit i LP3. Så udfordringen med ærespladsen er jo at få hunden til at forholde sig i ro og ikke tilbyde ny adfærd, når føreren selv bare står stille, mens en anden hund går ekspertbanen igennem. Med Ginger er jeg gået i gang med at indlære højre plads. Hun har en god twist på en omvendt skammel (eller en tyk bog) og den bruger jeg til at forstærke, at hun svinger ind på min højre side. Det går super fint og hun er ved at fange ideen. Ellers træner jeg øvede og ekspertklasseøvelser med Ginger. Hun er pt. i øvede klasse, hvor vi mangler en enkelt pind for at få titlen i hus. Lupus øver sig bl.a. på at holde sit og dæk i længere tid til fællesøvelserne i klasse 3. Det går rigtig godt med brug af ekstern belønning, som hun får lov til at tage, når jeg giver mit tilladelsessignal, efter det ønskede tidsrum er gået. Hun virker rolig og fokuseret, så umiddelbart virker strategien god til hende. Vi træner også indgang til plads med en stor apport, som vi skal bruge til den dirigerede apport. Jeg opdagede med Ginger i LP3, at det var en fordel med store apporter, da de simpelthen er lettere for hunden at se, når den vender rundt i dirigeringen. Vi øver os også på trækkeleg og på dead-alive og fristeøvelser med både godbidder og legetøj. Mange sjove udfordringer hele vejen rundt og man kan jo kun blive i godt humør af en flok glade hunde, der synes, at det er en fest, at der er kommet gang i træningen på de mørke vinteraftener.