Populære foredrag

 

Vi afholder mange forskellige foredrag. Her er en liste, du kan lade dig inspirere af.

Hvis du tilhører en forening el.lign., så tilpasser vi gerne foredraget, så det passer lige præcis til jer. Hvis du har ønsker til foredrag, som ikke er nævnt på vores liste, så tøv ikke med at kontakte os.

 

Alene hjemme – åhh nej!

Mange hunde har i større eller mindre grad problemer med at være alene hjemme. Det kan vise sig ved f.eks. urenlighed, destruktiv adfærd og vokalisering. Hør hvad du kan gøre for at forebygge, at din hund får alene-hjemme-problemer, og hvilke behandlingsstrategier der kan være relevante, hvis din hund allerede har et problem.
Foredragsholder: Karen Frost og Karen S. Ulrich

 

Apport – fra a til å

Uanset om du træner jagt eller lydighed, så kan apporten være en svær øvelse at få helt på plads. Der er mange faldgruber, og for mange er vejen til den perfekte apport lang og sej. Vil du gøre vejen mere enkel og let, så er foredraget her lige noget for dig.
Foredragsholder: Christrina Ingerslev

 

Bliv klar til LP konkurrencer

Der kan nogle gange være stor forskel på, hvordan det går med træningen derhjemme, og på hvordan det går til prøver. Uanset om dine ambitioner er at være med på hyggeplan, eller at du gerne vil helt til tops, så kan det være en fordel at vide, hvad du kan gøre, for at forskellen mellem træning og konkurrence er så lille som mulig. Kom og hør, hvad dommerne lægger vægt på i de forskellige lydighedsklasser i DKK. Alt afhængigt af hvilken type hund du har, skal du også overveje, hvilken form for opvarmning der passer bedst til lige netop din hund. Du kan også få råd til, hvordan du håndterer hunden mellem øvelserne, og hvordan du gør hunden klar til den næste øvelse, så hunden er helt sikker på, hvad den skal.
Foredragsholder: Christrina Ingerslev

 

Brug dine belønninger optimalt

Belønningerne er klikkertrænerens mest kraftfulde værktøj, og den måde du bruger dine belønninger på har direkte betydning for, hvor langt du kan nå i din træning. Vi går i dybden med emner som belønningsstrategi, belønningsudvikling, strategisk belønningsplacering og aftrapning af belønninger.
Foredragsholder: Christrina Ingerslev

 

Empowerment

Hunde lærer af deres erfaringer, og empowermenttræning handler om at lære hunden, at den har en eller anden form for kontrol over sin egen situation. Det at have kontrol nedsætter stress og højner velfærden hos alle arter inklusive hunde. Det at planlægge empowerment ind i sin træning er med til at give hunde, der er vedholdende, kreative og mere mentalt stabile. De har troen på, at de kan løse den opgave, de bliver stillet overfor.
Foredragsholder: Christrina Ingerslev

 

Den sorte boks – læring i hjernen

Vil du gerne vide, hvordan din hunds hjerne fungerer? Viden om hvordan vi og vores hunde tilegner os ny viden kan give en hjernemæssig forklaring på, hvorfor vores hund f.eks. midt i en træningssession pludselig ser ud som om, at den aldrig har hørt om øvelsen, selv om den lige har udført øvelsen tre sekunder før. Vi begynder med en gennemgang af den overordnede struktur af hjernen for herefter at gå mere i dybden med, hvordan nerveceller kommunikerer med hinanden. Det er denne kommunikation, der er ansvarlig for tilegnelsen af viden og for, at vi kan genkalde os den viden igen.
Foredragsholder: Karen Frost

 

Er din hund bange for fyrværkeri?

Hvordan havde din hund det sidste nytårsaften? Var den rolig og afslappet, eller havde du en hund, som lå og halsede, rystede og måske gemte sig under sofaen? Vil du gerne have, at jeres næste nytårsaften bliver anderledes, så er der råd at hente. Dette foredrag giver et indblik i, hvordan du kan hjælpe din hund til at takle nytårsaften, og hvilke strategier der kan være relevante i forhold til lære din hund, at fyrværkeri er ok.
Foredragsholder: Karen Frost

 

Grrr… det er mit!

Er din hund en af de mange hunde, som kan finde på at forsvare sin mad, et kødben eller yndlingslegetøjet overfor enten dig, andre mennesker eller andre hunde? Eller vil du bare gerne vide, hvordan du kan forebygge, at din hund udvikler ressourceforsvar? Så er foredraget her lige noget for dig. Foredraget ser på, hvorfor og hvordan hunde forsvarer f.eks. mad eller legetøj. Du får også konkrete forslag til, hvordan du kan forebygge, at din hund får ressourceforsvar, hvordan du kan håndtere situationen, og sidst men ikke mindst hvordan du gennem træning kan mindske og i flere tilfælde helt fjerne ressourceforsvar hos hunde.
Foredragsholder: Christrina Ingerslev

 

Gør træning lettere – sæt din kriterier rigtigt

At opleve, at en øvelse tager form og går som en leg, er en fantastisk følelse. Det sker kun, når du får sat og hævet dine kriterier præcist. Det er ikke altid, det sker, men jo mere du ved om kriterier, jo bedre kan du blive til det. Hør hvad kriterier egentligt er for noget, og hvordan du bedst tilrettelægger din træning, så den bliver så effektiv som muligt.
Foredragsholder: Christrina Ingerslev, Karen S. Ulrich eller Karen Frost

 

Hukommelse – den anden side af læring

Få indsigt i hvordan hukommelsen virker – både hos hunde og hos mennesker. Det at lære og det at huske er meget tæt beslægtet. Der er ingen mening i at lære noget, hvis vi ikke kan huske det. Der er mange faktorer, der har indflydelse på hvad, hvornår og hvor meget vi kan huske. Få et indblik i, hvad du kan gøre for at hjælpe din hund til at huske bedre.
Foredragsholder: Karen Frost

 

Hold kæft!

Der er mange årsager til, at hunde gør, og nogle gange sætter vi pris på, at de kan give lyd fra sig. Bare ikke i alle situationer. Vil du gerne lære din hund at være stille, f.eks. mens I træner, så er foredraget her noget for dig. Få indblik i de forskellige former for gøadfærd, så du kan danne dig et indtryk af de mange forskellige typer gøen, der er. Få hjælp til at lære din hund at være stille, når du træner. Det kan være i bestemte øvelser eller helt generelt. Uanset hvad, så bliver det ikke bedre, hvis du ikke gør noget ved det. Kom og hør, hvad det er, du skal gøre, så din træning igen kan blive en tavs fornøjelse.
Foredragsholder: Christrina Ingerslev

 

Hundens ernæring

Alle har en mening om foder. Hunde er ikke ens, og nogle hunde fungerer godt på et foder, mens andre hunde har det elendigt på det samme foder. Der er store kommercielle interesser i hundefoder og derfor også mange meninger. Formålet med dette foredrag er at give dig en basisviden om hundens fordøjelse, så du med så meget viden som muligt selv kan tage stilling til, hvilken type foder lige netop din hund skal spise.
Foredragsholder: Karen Frost

 

Hvad klikkertræning er og ikke er

I modsætning til hvad navnet antyder, så handler klikkertræning ikke så meget om selve det at have en klikker i hånden. Det bygger på den viden, vi har om, hvordan hunde lærer. Ved at bruge et markørsignal som f.eks. en klikker, kan vi fortælle hunden, at det den gør lige nu er rigtigt, og at der kommer en belønning lige om lidt. Der er mange myter og holdninger til, hvad klikkertræning er og ikke er, og det kan være svært at vide, hvad der er op eller ned på de myter, der findes. Vil du vide mere om, hvordan klikkertræning kan gøre det lettere at kommunikere med din hund, så er foredraget her noget for dig.
Foredragsholder: Karen Frost

 

Introduktion til klikkertræning

Klikkertræning er hverken hokus pokus eller magi. Det handler om præcision, frivillighed og trinvis indlæring. Vil du gerne have mere effektiv træning? Vil du gerne have en glad og motiveret hund? Klikkertræningen giver dig redskaberne, og du får samtidig gode resultater af din træning. Foredraget giver et indblik i klikkertræningens redskaber og systematik, og du får forslag til, hvordan du selv kan komme i gang med denne fantastiske træningsform.
Foredragsholder: Karen Frost, Christrina Ingerslev og Karen S. Ulrich

 

KLIK-konceptet – den vigtige grundtræning

KLIK-konceptet består af øvelser i fire kategorier: Kontakt, Leg, Initiativ og Kontrol. Træning af disse øvelser kan give dig og din hund et fantastisk fundament for den videre træningen af de øvelser, du gerne vil arbejde med. Hvis du allerede træner og synes, at det er svært at få træningen til at fungere, kan det være, at der er svagheder i hundens grundtræning. Denne type træningsproblemer kan ofte afhjælpes ved at styrke selve grundtræningen. Har du lyst til at høre mere om, hvad KLIK-konceptet kan gøre for din træningen, så er dette foredrag noget for dig.
Foredragsholder: Karen Frost, Christrina Ingerslev og Karen S. Ulrich

 

Hvalpens første fire måneder

Der er efterhånden ingen, der er i tvivl om, at de første fire måneder af hundens liv er utroligt vigtige for hundens senere trivsel. En god socialisering og miljøtræning er essentiel for at få velfungerende hunde, men hvad vil det egentligt sige, at hvalpen er godt socialiseret og miljøtrænet? Kom og hør, hvordan man som opdrætter kan påvirke selv få dage gamle hvalpe i positiv retning. Hør også, hvordan man som hundeejer til en otte uger gammel hvalp kan fortsætte de gode takter, så man får det bedste udgangspunkt med den hund, man skal leve med i de næste 10-15 år.
Foredragsholder: Karen Frost eller Karen S. Ulrich

 

Kom når jeg kalder – indkaldet der virker

Et godt indkald er en af de bedste gaver, du kan give din hund. Når du ved, at din hund kommer, når du kalder, kan du meget lettere give din hund den frihed, det er at løbe uden snor. Det lyder som en simpel øvelse – jeg kalder – du kommer, men det kan være svært at få et indkald, der altid er effektivt. Få viden om, hvad du kan gøre for at hjælpe din hund med at komme, når du kalder – hver gang
Foredragsholder: Karen Frost

 

Konkurrenceforberedelse og mentaltræning

Alle der går til konkurrencer med deres hund oplever indimellem at blive nervøse til konkurrencer. En vis nervøsitet er nødvendig og gavnlig (ja det er rigtigt) for en optimal præstation, men nogle gange kan nervøsiteten tage overhånd og få alt for stor indflydelse på hund og handlers præstation til prøver. Foredraget beskæftiger sig dels med, hvordan det vi tænker og gør påvirker vores konkurrencepræstation, dels med hvordan vi kan blive opmærksomme på egne handlemønstre til konkurrencer, og hvordan og med hvilke redskaber de kan ændres.
Foredragsholder: Christrina Ingerslev

 

Lederskab – fup eller fakta

Begrebet lederskab har været brugt og misbrugt i adskillige år, men hvor stammer begrebet fra, og kan vi stadig bruge begrebet, når vi taler om moderne hundetræning? Begrebet hænger tæt sammen med den fortolkning, vi har af ulve og hundes sociale relationer, men der har været meget forskning på området i de sidste 30 år. Kom og find ud af, hvad der er fup, og hvad der er fakta om ulves og hundes sociale struktur.
Foredragsholder: Christrina Ingerslev, Karen Frost eller Karen S. Ulrich

 

Positiv forstærkning – hvorfor virker det?

Når vi klikkertræner, benytter vi os af den operante procedure, der hedder positiv forstærkning. Vi belønner med andre ord den adfærd, vi gerne vil have mere af. Det lyder så enkelt, men en gang imellem er det alligevel ikke så let. Kom og hør, hvad der skal til, for at positiv forstærkning virker, og hvorfor det virker. Vi tager et kig ind i hjernen for at se på det interne belønningssystem, og hvordan ydre faktorer kan påvirke det.
Foredragsholder: Karen Frost

 

Sådan får du succes

Hvad er opskriften på succes i hundetræning? Hos Hund & Træning har vi udviklet et sammenhængende system, der omfatter alle aspekter af hundens træning fra hvalp til færdig konkurrencehund. Systemet omfatter udvikling af både hundens og handlerens kompetencer. Foredraget giver en grundig gennemgang af, hvordan du kan bygge din træning op, og hvordan du samtidig får overblik og struktur i din træning.
Foredragsholder: Christrina Ingerslev eller Karen S. Ulrich

 

Smerter – har din hund ondt?

Der kan være mange årsager til, at hunde får ondt, og der kan være mange måder, de kan vise det på. Alt fra at de logrer lidt mindre med halen til, at de halter eller udviser aggressiv adfærd. Vil du vide mere om smerter, og hvad du evt. skal se efter hos din egen hund, så er dette foredrag noget for dig.
Foredragsholder: Dyrlæge Louise Frost-Christensen, Dyreklinikken Artemis

 

Stress – på godt og ondt

Stress er en fysiologisk reaktion, der er designet til at hjælpe os i situationer, hvor vi oplever en pludselig fare. Stressreaktionen ses hos alt fra reptiler til mennesker og også hos hunde. Men hvordan kan man se, at en hund er stresset? Og er stress altid en dårlig ting? Foredraget handler om, hvad stress egentlig er for noget, og hvordan du som hundeejer kan se, om din hund er stresset. Stress kan være yderst problematisk for hunde. De kan få alvorlige helbredsmæssige problemer, men stress kan også være en fantastisk hjælp, specielt i situationer hvor hunden skal lære noget.
Foredragsholder: Karen Frost

 

Hej Karen.

Endnu engang tak for et godt foredrag. Din dybe indsigt og baggrundsviden gjorde stoffet ekstra interessant. Derudover har du en rigtig god formidlingsevne.

Niller

Hej Christina.

Tusinde tak for et godt og lærerigt kursus. Og dejligt at du brugte humor når du skulle give eksempler. Så forstår man virkelig hvad du mener 🙂

Christina (fra HF70)

Rigtigt inspirerende foredrag i Støvring i går! Der var mange ting jeg kan bruge i min træning af min 1-årige border, og jeg glæder mig nu til at bruge mere tid på basis-kompetencerne. Nu forstod jeg endelig vigtigheden af at få det basale helt på plads, inden vi går videre.

Eva Hansen

Tak for et SUPER godt foredrag om lederskab osv. Herligt at få defineret begreberne ordentligt og få sat lederskabsteorierne ind i en historisk sammenhæng! Jeg står tit i situationer, hvor jeg er den eneste ikke-lederskabs-fundamentalist (!!!) og det er godt at have nogle argumenter at slå dem i hovedet med.

Edith

Hej Karen Frost

Et lille pip fra en fan 😛

Endelig tid til at sidde på rumpen og få sagt tusinde tak for en super duper dag!! – det foredrag kan du bruge masser af steder, rundt i det ganske land!  Det var sat helt utroligt godt sammen og du kom godt rundt i stoffet – lige tilpas til at man bare har lyst til en fortsættelse!

Jette Fuglsang

Hej Karen Frost

Tusinde tak for et virkelig godt og inspirerende kursus. Jeg har allerede brugt nogle af de ting du talte om og min hund er helt vild med det. Jeg brugte den med at få god kontakt før træning og det har hjulpet helt vildt meget. Vi har i dag haft en super god træning i agility. Det var lige noget vi havde brug for!

Stor ros for at du gjorde det spændende at lytte til dig. Du er virkelig god til at holde folks fokus. Du har en masse humor med når du taler, og det er guld værd! Man bliver “fanget” og spidser ører, for man vil ikke gå glip af noget som helst 🙂

Christina Pinnerup

Foredragsholdere

Christrina Ingerslev

Mobil: 40 46 46 86
Mail: ci@hundogtraening.dk

Karen Frost

Mobil: 40 97 26 86
Mail: karen@hundogtraening.dk

Karen S. Ulrich

Mobil: 23 65 93 22
Mail: ku@hundogtraening.dk