Karen Strandbygaard Ulrich

Jeg brænder for både den teoretiske og den praktiske side af arbejdet med hunde. Jeg elsker at formidle på begge planer og bliver aldrig træt af at opleve de aha-øjeblikke, hvor brikkerne falder på plads for både mennesker og hunde. Vi belønner vores hunde i træningen, men der er også en kæmpe belønning for både underviser og træner, når det hele går op i en højere enhed, og hunden er glad og sikker.

Disse øjeblikke rummer noget stort. Kommunikationen på tværs af artsgrænser fungerer optimalt, og oplevelsen af samhørighed mellem menneske og hund antager unikke dimensioner, og det hele føles perfekt.

Jeg har undervist i mange år i forskellige regi og elsker at arbejde med mennesker, der gerne vil lære. I hundearbejdet er jeg kommet på rette hylde, og det at kunne hjælpe andre til at finde nye veje og få bedre redskaber til arbejdet med deres hunde er et privilegium, som jeg sætter stor pris på. I arbejdet med vores hunde har vi mulighed for at udvikle os som mennesker, og det er netop denne del af arbejdet med mennesker og hunde, som jeg oplever som noget helt specielt.

Jeg har været bidt af en ”gal hund”, siden jeg fik hund som barn. I 1984 blev jeg uddannet som instruktør, og i 2000 blev jeg færdig som adfærdsrådgiver på Etologisk Institut. Siden har jeg arbejdet på fuld tid på det hundefaglige område, først på Etologisk Institut og fra 2008 hos Hund & Træning. Oprindeligt er jeg uddannet Cand.mag. fra Odense Universitet og arbejdede i den forbindelse i godt 10 år med undervisning både på Odense Universitet og siden hen på en række gymnasier og VUC kurser. Min akademiske baggrund har været meget værdifuld i mit professionelle hundearbejde, både i forhold til undervisning og i forhold til at arbejde med emner som læringsteori, træningsteknik, sociale relationer og kommunikation mellem mennesker og hunde, adfærd og adfærdsproblemer på et højt fagligt niveau.

 

3xku

 

I mit professionelle hundearbejde har jeg undervist på mange områder. Det gælder både almindelige træningshold, foredrag, kurser og seminarer, uddannelse og efteruddannelse af instruktører i mange regi (DKK, DcH, DSS, private hundeskoler, Hund & Træning og Etologisk Institut) og uddannelse af adfærdsrådgivere hos Hund & Træning og på Etologisk Institut. Ud over at undervise, er jeg også vejleder for Hund & Trænings kursister, og arbejder med udvikling af nye kurser og uddannelsesforløb, med adfærdsbehandling af hunde med adfærdsproblemer og som skribent. Jeg elsker at skrive og har publiceret en lang række artikler i forskellige tidsskrifter og klubblade. I årene 2003-2011 skrev jeg mange artikler til magasinet Hund & Træning, hvor jeg også var medredaktør i perioden 2008-2011. Sammen med min kollega Christrina Ingerslev udgav jeg i 2014 den populære træningsbog KLIK dig til succes, der indeholder en grundig og systematisk tilgang til træning og uddannelse af vores hunde. Jeg har pt. flere nye bogprojekter på tegnebrættet.

Jeg har altid været træningsaktiv med mine egne hunde og har i årenes løb deltaget i et utal af konkurrencer, og kurser, seminarer og konferencer med dygtige undervisere fra hele verden. Jeg bliver aldrig træt af at arbejde med mine hunde eller af at lære nyt. For mig er det en vigtig del af mit hundefaglige arbejde både at være træningsaktiv og at tilegne mig ny viden og færdigheder og få inspiration fra dygtige undervisere fra hele verden. I den praktiske træning med mine beagler har jeg været vidt omkring. Jeg har arbejdet med alt fra lydighed, agility, schweiss, flyball, rallylydighed, dog dancing, genoptræning og hundefitness, og i en lang årrække havde jeg et opdræt af beagler under kennelmærket Susquatch. Med Joey har jeg trænet og konkurreret i lydighed (LP), rallylydighed og Nose Work med rigtig fine resultater. Mine nyeste træningsprojekter, som både Joey og Talisker tager del i, er frivillig håndtering og proprioceptionstræning.

Hundene i mit liv har været forholdsvis mange pga. opdrættet af beagler, men aldrig flere end at der altid har været tid til træning af og samvær med den enkelte hund. I dag har jeg to hunde, working kelpie Joey, som er født i 2014, og hans lille makker border terrier Talisker, som er født i 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

Telefon: 28 72 60 44
E-mail: ku@hundogtraening.dk

Karens hunde

Joey

Født d. 16.10.14

Lupus

Født d. 21.01.05

Ginger

Født d. 01.12.03

Socks

03.12.1998 – 19.10.2015