LP1 LP2 NW1Guld Muad’dib’s Sirius Joey

Joey er født i 2014. I en årrække, mens jeg havde beaglerne, havde jeg tænkt, at det kunne være spændende at prøve at have en hund af en anden race. I 2013 besluttede jeg, at min næste hund skulle være en working kelpie, og jeg havde fundet en dejlig tæve, der skulle have hvalpe året efter. Jeg var med til fødslen af hvalpene, og i det øjeblik, jeg sad med en nyfødt Joey i hånden, vidste jeg, at det var den hvalp, jeg skulle have. Den tanke, der røg igennem hovedet på mig var: ”der er han jo” – og det har været helt rigtigt lige siden.

Joey er min sjæleven. Vi er totalt på bølgelængde, og jeg elsker mit liv med ham. Han er fuld af energi og kan være en hoppende spradebasse, lige når han hilser på folk, men han har det sødeste og mildeste væsen og en smuk sjæl.

Planen med at få en hund af en samarbejdende race med et højt energiniveau var at få en træningshund. Jeg elsker samarbejdet i lydighedstræningen, og min målsætning var, at vi skulle kunne gøre os i konkurrence på LP3-niveau. Joey er super kvik og elsker træningen, og han lærer hurtigt nye opgaver. Desværre viste det sig, at han havde ledmus i begge albuer, hvilket førte til operation, da han var 11 måneder gammel. Han kom godt igennem operation og genoptræning, men efterfølgende har hans albueled været sarte, hvilket har betydet, at al træning har været med behørig hensyntagen til dette problem.

 Vi nåede to gode sæsoner med træning og konkurrencer i LP1 og LP2, hvor Joey fik 1. præmie ved alle prøver, vi stillede op i og vandt over halvdelen af klasserne. Da jeg gik i gang med træning af nogle af de mere fysisk krævende øvelser i LP3, sagde Joey ”av”, og så stoppede den del af vores træningseventyr. Vi har siden kastet os over Nose Work, som Joey også er super god til. Vi har Guld i NW1 og træner på NW2-niveau og har været til nogle få konkurrencer i NW2. Ud over Nose Work, arbejder vi med proprioceptionstræning og frivillig håndtering.

 I hverdagen elsker Joey de daglige gåture og hygge og leg med sin ”sidekick” Talisker.

Galleri - klik på billederne

Joeys lydighedsresultater

Karens hunde

Joey

Født d. 16.10.14

Lupus

Født d. 21.01.05

Ginger

Født d. 01.12.03

Socks

03.12.1998 – 19.10.2015