Muad’dib’s Sirius Joey

Joey er født d. 16.10.14 og er dermed min hundefamilies yngste medlem. Jeg har længe ønsket at prøve at have en hund af en anden race og havde brugt mange år på at se på andre racer, før jeg i sommeren 2013 besluttede, at min nye hund skulle være en working kelpie. I december 2014 sluttede Joey sig til min lille hundefamilie, og han og beaglerne blev hurtigt gode venner.

Planen med at få ny hund var at få en træningshund, da jeg har savnet nye udfordringer i min træning i takt med, at beaglerne er blevet ældre. De første måneder gik træningen rigtig godt med Joey. Han elsker træningen og arbejder med godt fokus og en dejlig energi. Han er altid frisk på en omgang træning og er vild med alle typer belønninger, både godbidder, trækkeleg og ros, hvilket er en fornøjelse at arbejde med. De første måneders træning har primært været fokuseret på Joeys grundtræning og de første elementer af lydighedsøvelserne, hvilket er gået rigtig fint.

Desværre skulle der vise sig alvorlige forhindringer for mine planer om konkurrencetræning med Joey. Da han var cirka et halvt år gammel, begyndte han at halte ind imellem på forbenene. Dette blev værre med tiden, og de første gisninger om ”vokseværk” viste sig i stedet at være ledmus (OCD) i begge albuer. Joey blev opereret i begge albuer i september 2015, og de efterfølgende måneder har handlet om ro og genoptræning. Måneders ro, begrænsninger og flittig fysioterapi ser ud til at have båret frugt. Status er, at Joey i dag trives med at løbe løs på de daglige gåture, og jeg er begyndt at supplere fysioterapien med træning af en del kropskontrol og momenter af nogle af lydighedsøvelserne. Jeg håber på, at vi ender at kunne arbejde med lydighedstræningen, som var min oprindelige plan. Under alle omstændigheder er Joey en skøn hund. Han har det sødeste væsen, er fuld af energi og er meget kvik i træningen.

Galleri - klik på billederne

Joeys lydighedsresultater

Karens hunde

Joey

Født d. 16.10.14

Lupus

Født d. 21.01.05

Ginger

Født d. 01.12.03

Socks

03.12.1998 – 19.10.2015