DKLPCH DKELCH Senna Saunajaakon Hold me Tight

Senna

Senna er min drømmehund, hun har al den power, energi og udstråling, jeg nogensinde kunne ønske mig. Hun er opkaldt efter en berømt Formel 1 kører, og hun har virkelig oktan i blodet. Hun er temmelig viljestærk og går målrettet efter det, hun vil have. Der er ikke så mange gråtoner med hende – alt er enten sort eller hvidt. Heldigvis er hun også en sød og kærlig familiehund, der fungerer godt i dagligdagen.

 

Fra Finland til Danmark

I 2008 havde Louisa efter mere end et års søgen endelig fundet den hund, der skulle være mor til hendes kommende hvalp. Jeg havde interesseret fulgt udvælgelsen og gransket den imponerende stamtavle, der lå bag kuldet. Jeg kendte udmærket hvalpens oldemor, en svensk lydighedshund der var på landsholdet i 90’erne sammen med min Amanda og en lang række af de andre hunde på moderens side. Et rigtig godt kuld synes jeg. Louisa fik så den smarte ide, at jeg også skulle have en hvalp fra kuldet. Jeg kunne godt se, hvor fantastisk det kunne være, men ville have en tæve, da jeg allerede havde to tæver i forvejen. Det gik opdrætteren med til, og jeg fløj til Finland for at hente en lille ny hvalp sammen med Louisa. Det har jeg ikke fortrudt et sekund, selv om det første år var noget af en udfordring, for vild og aktiv det var hun i den grad.

Jeg var advaret på forhånd af opdrætteren om, at hun ville blive en mundfuld, og det første år skiftede mellem optimisme og tanker om, hvorvidt jeg nogensinde skulle få styr på hende. Flere kiggede lidt hovedrystende på det eksplosive dyr, og nogen har måske tænkt, at den hund ville jeg da aldrig få styr på. Efter hendes første løbetid begyndte brikkerne langsomt at falde på plads, og vi har i dag meget bedre styr på, at hoved og ben arbejder i samme retning. Hun er med al sin energi meget lydhør og følsom overfor mig, mens hun til konkurrencer er fuldstændig ligeglad med, hvad der foregår rundt omkring hende. Hun er bestemt ikke nogen let hund at træne, men hun har det der ekstra, der gør en forskel, og som skal komme fra hunden selv. Hun er både blevet elitelydighedschampion og har deltaget på landsholdet ved flere lejligheder. Vi har kæmpet lidt med nogle helbredsproblemer, som det endelig ser ud til, at vi har fået styr på. Jeg elsker hendes utrættelige energi og arbejdsiver og kan i dag ikke forestille mig et liv uden denne fantastiske og skønne hund.

Galleri - klik på billederne

Christrinas hunde

Vince

Født 25.5.2014

Senna

Født 4.9.2008

Chillie

Født 13.10.2001

Amanda

Født 1990