Mål og forudsætninger

Hund & Trænings klikkerinstruktøruddannelse er en efteruddannelse til instruktører, der allerede har undervisningserfaring indenfor hundeverdenen, men som gerne vil have en grundig indføring i, hvordan man bedst kan tilrettelægge undervisning med klikkertræning. Klikkertræning bygger på de videnskabelige principper, der findes om, hvordan hunde lærer og via forløbet vil du blive introduceret til teorien bag klikkertræning samt blive fortrolig med, hvordan du på en let og forståelig måde kan videregive det til egne kursister. For at få det optimale udbytte af forløbet veksler undervisningen mellem teoretiske oplæg og praktisk træning. Ved at give dig solide teoretiske og praktiske færdigheder, mener vi, at du får den bedste forudsætning for dels at undervise andre, dels at få et større udbytte af din egen træning.

Forudsætningen for at deltage på klikkerinstruktøruddannelsen er, at du har en træneruddannelse eller trænererfaring. Uddannelsen skal ses som en overbygning til en eksisterende træneruddannelse. Det er en fordel, at du har erfaring med klikkertræning, men det er intet krav. Der vil være en del praktiske træning og du skal derfor have egen hund eller adgang til en hund, du også kan træne mellem kursusgangene. Der er intet krav til race, alder eller træningsniveau for hunden, men den skal være normalt fungerende og trænbar.

Uddannelsen er også åben for almindelige hundeejere, der gerne vil vide mere om klikkertræning for at forbedre deres egen træning.