Diskriminationskursus

 

Har du lyst til at udfordre dig selv og din hund og bl.a. arbejde med at bruge din hunds gode lugtesans til en ny og sjov type opgaver? Så er Hund & Trænings diskriminationskursus måske noget for dig.

Kurset gennemgår de grundlæggende principper for at lære hunden diskriminationsøvelser, og i løbet af weekenden vil vi arbejde med forskellige former for diskriminationstræning med de deltagende hunde.

Diskriminationstræning handler om at lære hunden at foretage et valg baseret på ét bestemt kriterie. Hunden skal udvælge og identificere den udvalgte genstand eller fært (ofte kaldet ”hot target”) og fravælge andre. Det kan f.eks. være færtdiskrimination, hvor hunden skal udvælge én bestemt fært blandt andre, eller hunden skal udvælge en bestemt genstand blandt en række andre ved at bruge synet. Hunde, der er trænet til at finde narko, sprængstoffer, penge eller fødevarer i bagage i lufthavne, udfører alle en færtdiskrimination, hvor de har lært at lede efter nogle helt bestemte lugtindtryk og sortere alle andre fra. Ved synsdiskrimination kan hunden lære at kende forskel på enten former eller farver og udvælge den genstand, som er identificeret som ”hot target” i øvelsen.

På kurset vil alle deltagere hen over weekenden få mulighed for at arbejde med både en færtdiskrimination og en synsdiskrimination efter eget ønske. Til færtdiskriminationen skal hver deltager bruge 4-6 ens glas (f.eks. syltetøjsglas), som hunden kan stikke næsen ned i, men hvor den ikke kan få fat i det færtemne, der ligger i glasset. Glassene kan evt. sættes i en ramme, så de står fast og ikke vælter, når hunden snuser ned i dem. Hvis du ønsker, at hunden skal lære at finde en helt bestemt fært, skal du selv medbringe den. Ellers medbringer underviser nogle mulige emner (f.eks. te) på kurset. Til synsdiskriminationen skal hver deltager medbringe 3-5 genstande – enten genstande med forskelligt udseende eller ens genstande af forskellig farve (den sværeste form for synsdiskrimination).

 

Forudsætning for deltagelse
Det er en fordel, hvis din hund på forhånd kender snudetarget og evt. også det at fastholde snudetarget, f.eks. på et fladt target eller en håndflade.

Hvor
Undervisningen foregår i Gørlev Hallen, Kalundborgvej 29, 4281 Gørlev.

Her har vi et indendørs undervisningslokale med adgang til køkkenfaciliteter og toiletforhold. Hunde må medtages i undervisningslokalet i det omfang, at de ikke forstyrrer undervisningen. Ellers kan de være i bilerne, når vi ikke bruger dem i den praktiske træning. Parkeringspladsen er lige uden for undervisningslokalet. Den praktiske træning foregår ude på grønne arealer lige ved siden af hallen.

Holdstørrelse
Der er normalt seks til otte kursister på et hold.

Hvornår
Der er ikke pt. planlagt hold.

Underviser
Karen Strandbygaard Ulrich.

Tilmelding
Sker ved at betale kursets pris på 1.950 kr. via vores webshop. Klik her…

Du er også meget velkommen til at ringe til Karen S. Ulrich på tlf. 23 65 93 22 eller sende en mail til: ku@hundogtraening.dk, hvis du har yderligere spørgsmål til kurset.