Så er det endelig blevet sommer og vi er nået i mål med det første hold Hund & Træning instruktørkursister, der har gennemgået H&T’s instruktøruddannelse. Kursisterne har i løbet af de sidste 1½ år arbejdet flittigt og har ved de tre afsluttende eksaminer vist, at de har læst rigtig meget og er blevet dygtige til både teori og praksis. Undervejs er der blevet knoklet med svære lærebøger, praktisk træning med egne hunde, opgaver og træningslogs og praktik på hold hos uddannede instruktører.
Fredag d. 18. juni gik de første fem kursister til den afsluttende eksamen i undervisning af hold, som de alle bestod med flotte præstationer.

Stort tillykke fra Hund & Træning til: Maiken Trorup, Regitze Pedersen, Morten Østergaard, Trine Rafn og Christina Borger Nielsen med flot gennemført uddannelsesforløb. I har gjort det så flot og vi er stolte af jer!!

De nyudklækkede instruktører – Maiken, Regitze, Morten, Trine og Christina – på dagen for den afsluttende eksamen med teamet af undervisere i baggrunden: Christina Ingerslev, Karen Frost og Karen Ulrich.

Hund & Træning har endnu et hold instruktørkursister godt på vej i deres uddannelsesforløb og starter et nyt hold i januar 2011, hvor der stadig er mulighed for at melde sig til.
Instruktøruddannelsen lægger vægt på både teoretiske og praktiske færdigheder og instruktørkursisterne arbejder i undervisningen med emner som indlæringsteori, hundens adfærd, racekendskab, formidling i teori og praksis, sundhed, sygdom og førstehjælp og praktisk træning af egen hund. Derudover er der føltjeneste på mindst tre praktiske træningshold hos uddannede instruktører. For at bestå forløbet skal kursisterne ud over deltagelse i undervisningen bestå tre eksaminer: en praktiske træningseksamen med hund, en skriftlig teoretisk eksamen og en praktisk eksamen i undervisning af hold.

Spritnye kurser hos Hund & Træning
Som noget helt nyt tilbyder Hund & Træning et grundkursus i klikkertræning for alle hundeejere, der gerne vil lære mere om klikkertræning. Mange har snuset lidt til klikkertræning uden helt at blive dus med teknikken og er måske derfor lidt usikre på, præcis hvordan man får mest muligt ud af at bruge en klikker i træningen. Klikkertræning er jo langt mere end bare at klikke for ønsket adfærd. Grundkurset i klikkertræning er primært praktisk orienteret og giver mulighed for at få mere viden om, hvad klikkertræning egentlig er og praktisk erfaring i at bruge teknikken med egen hund. Vi kommer til at arbejde med forskellige typer af øvelser, som kan give en god forståelse for, hvordan man kan få mere ud af sin træning. Med dette som udgangspunkt kan klikkertræningen åben vejen for videre træning indenfor alle de mange forskellige typer af hundesport. Hvis du er nysgerrig efter at vide mere om klikkertræning og få noget praktisk erfaring med brug af teknikken i din egen træning, er grundkurset måske lige noget for dig.

Der er netop kommet nye træningshold på kursusoversigten for Hund & Trænings hold på Sjælland og i Jylland med mulighed for tilmelding på forskellige typer af hold med start i løbet af sommeren.
Et helt nyt tiltag er kurset i konkurrencelydighed i Gørlev i Vestsjælland, hvor kurset begynder med en hel kursusdag efterfulgt af 7 gange aftentræning på hverdagsaftener. Ideen med at begynde med den hel kursusdaag er at få en grundig start og få dannet et overblik over træningsstrategier og mål for hver enkelt kursist på holdet. På den første kursusdag vil vi gennemgå basiskompetencerne kontakt, leg, initiativ og kontrol (KLIK konceptet) i teori og praksis, som danner fundament for al videre træning i det træningssystem, vi arbeder med. Vi vil også bruge dagen på at få lagt en plan for hver enkelt hund/fører team i forhold til mål for træningsforløbet. I løbet af de efterfølgende 7 træningsgange vil vi arbejde med kursisternes individuelle mål.

Læs mere om de nye kurser og grundkurset i klikkertræning på Hund & Trænings hjemmeside: https://www.hundogtraening.dk/ og kontakt os, hvis du har spørgsmål til vores kurser og uddannelser.